المقادير :-
5 بيضات , كوب دقيق منخول مع م ص بيكنج بودر , رشة فانيليا , 4/3 كوب سكر مطحون(اسهل في الدمج)
الطريقه:-
1- نخفق البيض بالخفاقه الكهربائيه لمده دقيقه
(الافضل في خفاقه علشان تكون هشه اكتر او ممكن كابه )
2- نضيف السكر المطحون والفانيليا ونخفقهم لمدة دقيقة اخرى.
3- نضيف الدقيق المنخول مع ب.ب تدريجيآ مع مراعاة استمرار الخفق ببطء علشان يتخلط كويس
4- ندهن القالب او الصينيه بقليل من الزيت ونرشه بقليل من الدقيق ونراعي رشه على جميع الجوانب ثم نقلب القالب ليسقط الزائد من الدقيق.
5- نسكب الخليط بداخل القالب وندخله فرن قد تم تسخينه من 10 دقائق.
6- تبقى في الفرن من 20 الى 30 دقيقه.
7- ملحوظه:عدم فتح الفرن على اي كيكه قبل مرور 15 دقيقه حتى لا تهبط.
8- للتأكد من نضج الكيكه نضع فيها عود اسنان ونخرجه اذا كان نظيفا فهذا معناه انها نضجت.
9- بعد خروج الكيكه من الفرن تنتظر حتى تبرد ثم تقطع وتقدم.
وبالعافية انشاءالله